Sommige hondenrassen moeten een actieve levensstijl leiden en wanneer zij niet de benodigde dagelijkse beweging krijgen, dan gaan zij zelf voor afleiding zoeken. En dit vaak in de vorm van meubels kapotmaken of blaffen. Erg destructief in de ogen van de hondeneigenaar. Frisbeeën met de hond is een prima manier om dergelijk destructief gedrag af te remmen. Het is een goede uitlaatklep voor de hond.

 

Frisbeeën met de hond geeft ook uzelf wat beweging. Zowel u als uw hond blijven zo een goede conditie houden. Frisbeeën met een herdershond is des te leuker, want dit hondenras is bedreven in het vangen en brengen van de frisbee. U moet een speciale hondenfrisbee hebben, want een normale frisbee kan irriteren of schadelijk zijn voor het tandvlees van de hond. Wees dus voorzichtig met het kiezen van de juiste frisbee.

 

 

De hond trainen om met de frisbee te spelen

Hoe traint u de hond om met de hondenfrisbee te spelen? U kunt beginnen met het vervangen van de voedingsbak van de hond met de frisbee. Serveer zijn voedsel op de frisbee. Maak de schijf schoon als de hond klaar is met eten. Na verloop van tijd zal de hond het eten associëren met de frisbee en zal de hond zeker achter de frisbee aangaan als u de frisbee gooit.

 

U kunt beginnen door de schijf één of twee meter van u af te gooien. Vertel de hond om de frisbee te halen en geeft de hond een beloning als deze gehoorzaamt. Als de hond de eerste keer niet reageert, raak dan niet gefrustreerd en ga niet schelden op uw hond. Het kan enige tijd duren om de hond te trainen, dus u zult geduld moeten hebben. De hele leerervaring moet leuk zijn voor u en uw hond.

 

Wanneer uw hond achter de frisbee aan gaat, dan wordt het tijd om de hond te leren de frisbee terug te brengen. Sommige honden brengen de schijf meteen terug, maar er zijn ook honden die niet zo snel leren. Als uw hond niet terugkeert met de frisbee, probeer hem dan te verleiden door een nieuwe frisbee te laten zien. Vertel de hond met de frisbee terug te keren en als de hond naar u toekomt, gooi dan de tweede frisbee en ontvang de eerste. Doe dit meerdere keren totdat de hond leert om met de frisbee terug te komen zonder dat dit hem wordt verteld.

 

Sommige honden zijn echt koppig en als dit gebeurt, dan kunt u de hond het beste aan een lijn van dertig meter houden. Als de hond de frisbee heeft, haal de lijn dan voorzichtig naar uw toe. Geeft de hond de frisbee, stop dan met trekken en herhaal dit proces opnieuw.

 

U kunt beginnen met buiten spelen als de hond heeft geleerd om de frisbee te halen. Leer uw hond om de frisbee te vervangen terwijl deze wordt gegooid. Sommige honden kunnen dit na een paar keer proberen, maar andere honden weer niet. Wees geduldig, want het kan enige tijd duren voordat de hond heeft geleerd om met de hondenfrisbee te spelen.