De broodfokker

De broodfokker fokt honden voor het eigen winstbejag. Zij geven de pups weinig liefde en aandacht. De pups worden bij een broodfokker nauwelijks gesocialiseerd en zindelijk gemaakt. De broodfokker weet weinig tot niets over het correct fokken van honden en weet ook weinig over het ras van de hond. Door de slechte omstandigheden waarin de pups verkeren krijgen de pups allerlei gedragsproblemen. Ook letten broodfokkers nauwelijks op de gezondheid van de hond. Broodfokkers letten niet op erfelijke ziektes, schurft en vlooien. Het enige waar broodfokkers interesse in hebben is geld.

 

 

Goedkope broodfokkers

Een goedkope hond lijkt erg aantrekkelijk. Veel broodfokkers bieden pups aan voor een zeer lage prijs. Zij hopen hiermee veel klanten te lokken en zo veel geld te verdienen met het fokken. Zij adverteren op de websites Marktplaats en Speurders. De echt goede fokker hoeft vaak niet de adverteren. Wanneer er een nest op komst is, is er vaak al een koper aangewezen.

 

Hoewel er natuurlijk ook goede fokkers kunnen adverteren op Marktplaats of Speurders, moet u extra alert zijn wanneer u naar een pup zoekt op één van deze websites. Een uitgebreide advertentie met informatie over de pup of het ras is altijd beter. Bij een professionele fokker zult u vaak iets meer betalen voor een pup. De ziektekosten voor de pup van een professionele fokker zullen echter minder hoog oplopen dan bij een pup van een broodfokker.

 

 

Broodfokkers herkennen

Wanneer u weet waarop u moet letten kunt u een broodfokker gemakkelijk herkennen. Het is niet verkeerd om de fokker te testen op kennis over de hond en het hondenras. Een professionele fokker kan ronduit vertellen over het hondenras en de prestaties van honden van hetzelfde ras. Broodfokkers zullen dan ook nooit in hondenshows te zien zijn. Daar hebben broodfokkers geen oor naar. Wanneer een broodfokker op internet adverteert is de advertentie vaak kort en gaat het om een zeer lage prijs voor de pup.

 

Wanneer u een pup gaat kopen, vraag de fokker dan om informatie over het hondenras. Verifiëer op internet of de informatie klopt. Vraag om een stamboom van de hond en vraag om de gezondheidsverklaring van de dierenarts. Vraag ook of u het vaccinatieboekje van de pup mag inzien. De stamboom, de gezondheidsverklaring en het vaccinatieboekje dient u mee te krijgen als u daadwerkelijk overgaat tot aankoop van de pup. Er wordt dan een koopcontract afgesloten zodat u geld terug kunt krijgen wanneer de pup toch ziek blijkt. Als de stamboom, de dierenartsverklaring, het vaccinatieboekje of het koopcontract ontbreekt kan het zijn dat u te maken hebt met een broodfokker. Ga dan niet tot aankoop over.

 

Het karakter van de honden moet speels en vriendelijk zijn. De pups moeten er schoon en verzorgd uitzien en er moet voldoende water voor de pups zijn. Wanneer de honden last hebben van vlooien worden zij niet goed verzorgd. De honden moeten genoeg ruimte hebben om te spelen en de omgeving moet schoon en fris zijn. Omdat een broodfokker zijn of haar honden zeer slecht verzorgt, kunt u broodfokkers herkennen aan de omstandigheden waarin de pups leven.

 

 

Waarom u geen pup bij een broodfokker moet kopen

Veel mensen krijgen medelijden met de pups en willen de pup redden uit de slechte omstandigheden. Echter helpen zij hiermee juist de broodfokker. De broodfokker heeft weer een pup verkocht.

 

Laat u ook niet verleiden door de lage prijs, door te denken dat u de gedragsproblemen van de hond wel zullen meevallen. Bij broodfokkers krijgt u vaak geen koopcontract, waardoor u geen rechten heeft wanneer de pup ziek is of wordt. De ziektekosten voor een pup van een broodfokker zullen uiteindelijk ook veel hoger liggen dan bij een pup van een professionele fokker die de zaakjes wel op orde heeft.